Voorjaarscompetitie Jeugd

Belangrijk !!!       

Voor  begin  december moeten wij weer de jeugdteams opgeven bij de KNLTB die mee gaan doen met de voorjaarscompetitie.
Er zijn verschillende soorten competities voor kinderen van alle leeftijden en alle niveau’s.
De KNLTB houdt wel vast aan strikte leeftijdregels.

Hieronder volgt een opsomming van de verschillende competities;

World tour (Rood-Oranje)

  • Spelniveau;  Rood (leeftijd tot  en  met 9 jaar). Dit is een leuke competitie voor de allerjongste kinderen. Er wordt gespeeld op een aangepast veld met lagere netten en een speciale grotere bal. Ook kinderen die nog maar een paar keer getennist hebben kunnen hier prima aan meedoen.
  • Spelniveau ;Oranje (leeftijd 8 tot en met 11 jaar). Er wordt gespeeld op een zgn. driekwartbaan met oranje ballen.

Je kan je individueel opgeven bij: Inge van Loo. Graag  leeftijd competitiesoort en contactgegevens doorgeven. Van de ouders van de deelnemende kinderen wordt wel verwacht dat zij onderling vervoer regelen bij uitwedstrijden en af en toe meehelpen bij thuiswedstrijden met tellen, ontvangen tegenpartij, regelen traktatie etc. Voor kinderen (en ouders) die voor het eerst aan deze competitievorm meedoen zal in de weken voorafgaand aan de  eerste wedstrijddag een uitgebreide instructie komen.

Groene competitie
Voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. De kinderen spelen al op het hele veld met zgn groene ballen die niet zo hoog opstuiteren. In tegenstelling tot de Worldtour spelen de kinderen in een kleiner team (4-6 kinderen). Deze competitie wordt dit jaar voor het eerst op zondag gespeeld.

Kinderen die hier aan mee willen doen kunnen zich opgeven bij Alexander Bus (a.bus93@upcmail.nl)
Dit kan individueel en als team. Graag leeftijd, contactgegevens vermelden en gewenste competitiesoort vermelden. Ook hier wordt van de ouders van de deelnemende kinderen verwacht dat zij regelmatig helpen met vervoer, ontvangst gastteam en bardienst. Dit kunnen de ouders onderling verdelen.

Landelijke voorjaarscompetitie jeugd
Kinderen geboren voor 2006 kunnen ook aan de landelijke competitie in het weekend meedoen.