Vernieuwing op ons tennispark!

Bericht van de Commissie Infra HLTC

Na de jaarvergadering in januari is een Infracommissie aan het werk gegaan om, daar waar nodig, eens te kijken waar prioriteiten moeten worden gesteld aan onze tennisbanen en haar omgeving. Allereerst is gekeken naar mogelijk kostenbesparende investeringen. Het enkele glas in de kantine is inmiddels vervangen door HR++ dubbel glas naast energie besparing is hiermee ook het klimaat in de kantine sterk verbeterd. Geen beslagen ramen meer en overal een gelijke temperatuur. Eén van de volgende zaken was het aanpassen van de bestrating, de tegels, en de trap bij de hoofdingang. Deze laatste is volledig verrot en onveilig en moest vervangen worden. Aart van Ommen is eens gevraagd om te kijken hoe het één en ander kan worden ingericht en waarbij de trap voor de hoofdingang kan komen te vervallen. Een ieder die ons park bezoekt, wurmt zich door het nauwe hekje en komt via de achterdeur binnen. Op zich ‘niets mis mee’. Waarom dan niet de hoofdingang verplaatsen naar de achterkant en deze duidelijk toegankelijk maken. Daarnaast is bij hem het verzoek neer gelegd om ook naar de rest van de bestrating te kijken. Veel tegels liggen scheef en zijn verzakt. Een situatie die na 35 jaar dienst moest worden aangepast. Een voorstel kwam op tafel waarbij het gehele terras op één niveau werd uitgevoerd, hetgeen met dezelfde vierkante meters veel meer ruimte geeft. Binnen deze plannen moest nog wel wat worden geschoven om binnen het door het bestuur gestelde budget te kunnen blijven maar het eind resultaat, hetgeen bij het verschijnen van dit blad reeds zichtbaar is, lijkt goed. Tiemo Buist heeft de onderhandelingen gevoerd met de potentiële aannemers waar bij G.J. Koerzier bv als beste partner uit de bus kwam en hij de opdracht kreeg om de klus te klaren. Om de kosten nog enigszins in de hand te houden is er een beroep gedaan op een stel sterke leden om de handen uit de mouwen te steken en de oude tegels op te nemen en af te voeren. Voor de club kon hierdoor € 1000.– worden bespaard op de aanneemsom.

Zaterdagmorgen, 24 oktober om 8.30 uur, stonden 20 leden met opgekrulde mouwen, schop en kruiwagen klaar om aan het werk te gaan. Tiemo kwam tegen 10.00 uur de club versterken met een mini-shovel om de zware transportbanden en de tegels af te voeren. Om 12.00 uur was de klus geklaard en kon de inwendige mens worden versterkt met een kop soep en een broodje bal.

Tennismuur
Op 1 oktober kregen wij het bericht dat er op basis van het door ons ingediende plan, € 2000,– is toegekend. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee en wij bedanken de Rabobank dan ook heel hartelijk hiervoor. Met dit geld kunnen we de muur weer geheel herstellen. Het hek rond de muur zal worden vervangen. De muur zal worden uitgevlakt en voorzien van een afbeelding en de tegels voor de muur zullen in de vorm van een speelveld worden beschilderd. Dit alles willen we nog dit jaar realiseren zodat ons park er in het lustrumjaar weer prima uitziet.

Houd de website de komende tijd in de gaten voor nieuwe updates.