Competitie spelen? Gewoon doen!

Wij hebben dit jaar als beginnende tennissers voor het eerst meegedaan aan de Najaarscompetitie, gemengd dubbel 3e klasse. Eigenlijk gestimuleerd door onze trainers.
De meesten van ons hadden nog weinig ervaring en waren dit jaar begonnen met lessen. Er was dus wel wat twijfel over deelname. Toch maar ingeschreven. We waren ingedeeld bij teams uit Wezep, Putten en Zeewolde. Stuk voor stuk teams met jaren ervaring in het spelen van competitie. We hebben dan ook alle wedstrijden verloren. Zeker de eerste wedstrijd hadden we niet veel in te brengen. En toch gingen we iedere week met veel zin op pad. Het is namelijk ontzettend leuk en enorm leerzaam om aan de Najaarscompetitie mee te doen.

Natuurlijk leer je in wedstrijden het snelst hoe het allemaal werkt en hoe het is om tegen onbekenden te spelen in plaats van tegen je trainingsmaatjes. Maar er is nog veel meer dat wij er van hebben opgestoken. Zo hebben wij ondervonden dat eten en drinken in de Najaarscompetitie minstens zo belangrijk is als tennissen. Het is eigenlijk een heel sociaal gebeuren. Je bent eigenlijk nooit voor 00:00 uur thuis. Echt leuk om eens bij een andere tennisvereniging te spelen en daar mensen te ontmoeten of teams bij ons thuis te ontvangen. We hebben van tegenstanders alleen maar positieve reacties gehad op onze deelname.

Een andere belangrijke les was voor ons dat als je midden in de nacht terugrijdt uit Putten of Zeewolde je beter niet kunt stoppen bij de parkeerplaats aan de A28 bij vlak voor ’t Harde, hoe nodig je ook moet. Het is daar op dat tijdstip nog drukker dan op de tennisvereniging, alleen maar mannen overigens. Ook blijken ‘Heerdernaartjes’ elders ook gewoon te bestaan, maar dan onder een andere naam en wellicht een iets andere vorm.

Het clubhuis van HLTC is echt wel een van de gezelligste, hoewel terrasverwarmers nog een aanrader zijn. Maar het belangrijkste is toch wel dat we er echt beter van geworden zijn. Dat kregen we ook terug van tegenstanders waar we weken eerder tegen hadden gespeeld. We verloren wel veel, maar veel games leverden mooie strijd op. En, we hebben zelfs de allerlaatste wedstrijd van de competitie (gemengd dubbel) thuis gewonnen.
Dus ook als je net bent begonnen met tennissen, geef je op voor de Voorjaarscompetitie!

Ons team: Timen Draaijer, Dieneke Olthuis, Marieke Houtman, Miranda van Putten, Joost Smeets en invallers Jolien Houtman, Geke van Zijl, Astrid Smeets, Arjan Maat, Elly Muntinga en Riki Oonk.