Corona Update - 22 September ‘21

Beste leden en (ouders van) jeugdleden,

Het is alweer enige tijd geleden dat wij een corona update hebben verstuurd. De persconferentie van vorige week geeft echter aanleiding om weer het een en ander te communiceren.

Het coronavirus is nog niet weg, maar er zijn genoeg mensen gevaccineerd om de maatregelen te kunnen versoepelen. Het is fijn om te kunnen melden dat vanaf 25 september de 1,5 m maatregel los gelaten kan worden. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden om deze versoepeling mogelijk te maken:

  • Voor het nuttigen van een hapje/drankje binnen in het clubhuis of de sportkantine, zowel staand als zittend is voor iedereen vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs nodig;
  • De verplichte sluitingstijd blijft 00.00 uur;
  • De basisregels blijven van kracht.

Bij het nuttigen van een hapje/drankje in de kantine zal het toegangsbewijs door de kantinedienst worden gecheckt. Voor het afhalen van drankjes/hapjes aan de bar en het nuttigen daarvan op het terras of langs de baan is een coronatoegangsbewijs niet nodig. Voor het gebruik van de toiletten en de kleedkamers is een coronatoegangsbewijs ook niet nodig. In november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw.

Een coronatoegangsbewijs krijg je als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Met de coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen. Voor meer informatie over de coronacheck-app, klik op: CoronaCheck.

Ter herinnering nog even de baisregels: Hygiëne blijft belangrijk, dus blijf ook nu nog aan de basisregels denken. Was regelmatig je handen. Nies en hoest in je elleboog en heb je klachten? Blijf thuis en laat je direct testen op corona

Veel speelplezier en houd je in het belang van je eigen gezondheid en die van anderen aan de afspraken.

  

Namens het bestuur,

Edwin Boschman