Corona update 15 januari ’22 - Versoepelingen!

Beste leden en (ouders van) jeugdleden, 

Gisteren heeft het kabinet aangekondigd dat een aantal versoepelingen mogelijk zijn, waaronder het binnen en buiten sporten. Tennissen is dus weer toegestaan, zowel vrij spelen als trainingen voor jeugd en volwassenen. Er geldt geen eindtijd meer en er is geen maximale groepsgrootte. Dubbelen is weer mogelijk en trainingen met bijvoorbeeld een groep van 6 of 8 personen mogen ook. 

De versoepelingen gaan vandaag zaterdag 15 januari in. Dinsdag 25 januari is het volgende meetmoment. Dan bekijkt het kabinet of de huidige maatregelen verder versoepeld kunnen worden.

De versoepelingen betekenen ook dat:
-- Onderlinge wedstrijden op de eigen vereniging – zonder publiek – zijn toegestaan; 
-- Competities tussen clubs en open toernooien niet zijn toegestaan.

Daarnaast geldt nog wel dat:
-- De kantine gesloten blijft;
-- De toiletten toegankelijk en de kleedkamers gesloten blijven. Bij het gebruik van het toilet is een CTB (vanaf 18 jaar) en het dragen van een mondkapje (vanaf 13 jaar) verplicht;
-- Publiek(nog steeds) niet is toegestaan op het park. Ouders, familie en vrienden kunnen dus niet komen kijken bij trainingen en wedstrijden.

Hygiëne blijft belangrijk, dus blijf ook nog aan de basisregels denken. Was regelmatig je handen. Nies en hoest in je elleboog. Houdt (buiten de baan) 1,5 m afstand. Schud geen handen en heb je klachten? Blijf thuis en laat je direct testen op corona, ook als je gevaccineerd bent. 

Veel speelplezier en houd je in het belang van je eigen gezondheid en die van anderen aan de afspraken.
  
Namens het bestuur,

Edwin Boschman