Corona Nieuws - 29 April 2020

Beste leden/ouders van jeugdleden,

Vanaf vandaag mag en kan er door de jeugd weer ‘beperkt en onder voorwaarden’ worden getennist op ons park. Na de aankondiging met de voorwaarden, de oproep voor toezichthouders, nu dan de huisregels en de werkwijze.

 

Huisregels en richtlijnen

Naast bestaande huisregels worden er ook een aantal nieuwe huisregels toegevoegd. Deze regels zijn gebaseerd op de kaders van het kabinet, de richtlijnen van het RIVM en het protocol verantwoord sporten van NOC NSF. Daarnaast zijn er de aanvullende richtlijnen van de KNLTB. 

De nieuwe huisregels en richtlijnen van de KNLTB, inclusief de hygiëneregels zijn zichtbaar aanwezig op ons park. Je treft ze o.a. aan bij de ingang, voordat je het park betreedt en op het stoepbord.  

Aanwijzingen van toezichthouder(s) of tennisleraren dienen te allen tijde opgevolgd te worden. 

De gemeente houdt toezicht op het nakomen van de regels en richtlijnen. Indien we ons hier niet aan houden zou het park gesloten kunnen worden, dus we vragen een ieders medewerking om de regels in acht te nemen, m.a.w. gebruik je gezond verstand.  

Uiteraard kun je als jeugdlid t/m 18 jaar alleen spelen als je geen klachten hebt zoals neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts; er geen huisgenoten zijn met koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten of positief getest is/of zijn op het coronavirus (COVID-19).  Bij vragen of twijfel: als het om twijfel omtrent lessen gaat, neem contact op met Lukas Wolf, als het om ‘vrij’ tennissen gaat is het advies, bij twijfel niet naar de baan!

 

Werkwijze reserveren jeugdleden   

Jeugdleden moeten van te voren een baan reserveren om vrij’ te kunnen spelen. (Tennislessen gaan volgens planning tennisleraar, aanspreekpunt Lukas Wolf, tel 06-22861781) Jeugdleden moeten zich een dag van te voren online inschrijven. Alleen voor ‘vrij ’tennissen op de eerste dag, 29 april geldt een uitzondering, deze ochtend kan in worden geschreven tot 11.30 uur. Inschrijven kan alleen op de vrije blokken tussen 12.00 - 18.00 uur en kan maximaal drie dagen van te voren. 

Reserveren gaat met de clubapp. De Clubapp is in de appstore te vinden:

Voor de volledigheid tref je hier een handleiding hoe je een baan online reserveert.

 

Werkwijze toezichthouders

Toezichthouders ontvangen van te voren een weekrooster en krijgen vervolgens een herinneringse-mail, zoals ook gebruikelijk is bij de bardiensten en worden van te voren over de nieuwe huisregels en richtlijnen geïnformeerd. Vragen over de planning kunnen gesteld worden aan Margreeth Brouwer.

Heb je nog niet opgegeven als toezichthouder, maar wil je wel af en toe een keer bijspringen, meld je dan alsnog aan bij Margreeth Brouwer: jeugdcommissie@hltc.eu.

Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers, die willen helpen bij het onderhoud van de toiletten. In het kader van de maatregelen moeten deze dagelijks gereinigd worden. Wil je hierbij helpen neem dan contact op met Arjan Wierda: technischezaken@hltc.eu.

 

Niet leden

Aangezien het kabinet en de gemeente zoveel mogelijk kinderen de kans wil  geven om te sporten, en we dit als vereniging ondersteunen, kunnen ook niet leden gebruik maken van de baan. Ook zij zullen zich van te voren moeten aanmelden en zich aan alle regels moeten houden. Aanspreekpunt voor niet leden: Inge van Loo: secretaris@hltc.eu.

Op onze website zijn de genoemde protocollen en richtlijnen na te lezen: 

protocol NOC-NSF

aanvullende maatregelen KNLTB

huisregels HLTC

 

Namens het bestuur

Edwin Boschman